Друпал Роудшоу България

Цели на проекта

Целта на проекта е да се популяризира Drupal в България, като една от най-мощните системи за управление на съдържание и създаване на уеб приложения в световен мащаб, както и да спомогне за раширяването на Drupal общността в България.

Какво е Drupal

Drupal представлява безплатна система, с помощта на която потребителите могат лесно да създават уеб приложения. Това може да са както любителски сайтове и блогове, така и сложни професионални уеб решения с милиони посетители. Използването на Drupal не изисква познаване на езици за програмиране. Някои от най-популярните Интернет страници, които използват тази система са: Stanford University, Harvard University, The Economist, The White House, NASA, MTV UK и много други.

За Друпал България

Друпал България е неправителствена организация, която работи за популяризирането на Drupal, посредством организирането на регулярни срещи, семинари, презентации, обучения и медийни събития с участието на разработчици и потребители. Друпал България е и организатор на най-голямото международно събитие свързано с Drupal у нас – Drupal Bulgaria Camp, което се провежда ежегодно от 2011 насам.

За Друпал Роудшоу България

Друпал Роудшоу България тръгва на път в края на месец февруари 2014г. и ще премине през градовете Русе, Пловдив, Благоевград, Бургас, Варна и ще завърши с ежегодния Друпал кемп в София. Проектът включва различни презентации и лекции свързани с Drupal, като всички събития ще са безплатни и ще се стремят да достигнат до максимален брой хора. Очаква се да се включат професионалисти и компании от различни сектори, които биха имали ползи от Drupal, както и всички които искат да се присъединят към българката Друпал общност.

6 април – Благоевград

Американският университет в Благоевград
Център Академик Балкански
Кампус Скаптопара
Американски университет в България
ул. „ Свобода Бъчварова" 12
2700 Благоевград, България
http://www.aubg.bg

Начало 16:00
Партньор на събитието е клуб „Компютърни Науки“. Можете да научите повече за тях тук.

9 май – Пловдив

Технически университет – София, филиал Пловдив
четвърти корпус
ул. "Цанко Дюстабанов" 25
http://www.tu-plovdiv.bg/location.php

Начало 13:00
Партньор на събитието е Студентски Съвет при ТУ-София, филиал Пловдив. Можете да научите повече за тях тук.

10 май – Габрово

Габрово,
МОЛ Габрово, Конферентна зала
бул. „Априлов“ 40

Начало 13:00
Партньор на събитието е „Европейски център за иновации, образование, наука и култура“.

Партньори

Наши партньори са местни университети, неправителствени организации, както и фирми, които използват Drupal за свои проекти. За осъществяване на нашите събития винаги сме разчитали и ще продължаваме да разчитаме на подкрепата на компании от ИТ сектора, както и на обикновени хора, които споделят нашите идеи и ентусиазъм и искат да участват като доброволци.

За повече информация относно възможните начини за сътрудничество, можете да ни пишете на office@drupalcamp.bg

Проектът се осъществява от Фондация Друпал България с подкрепата на СуперХостинг.БГ и Drupal Association.