Новини

Какво общо имат Университета Станфорд, Tesla Motors и Белия Дом в САЩ?

През 2000 година белгийски студент създава нова безплатна платформа за изграждане на уеб проекти. Drupal е система с отворен код, написaна на PHP.

25% повече посетители на Друпал Камп 2015!

За пета година Друпал обществото България се събра на ежегодната конференция Друпал Камп София организирана от Фондация Друпал България.
 

Kubair Shirazee на Drupal Camp Sofia 2015

Друпал България има удоволствието да представи кийноут лектора за тазгодишния Друпал Камп. Kubair Shirazee е ИТ консултант над 15 годишен опит. Той предоставя услуги за управителните бордове на компании, изпълнителни директори и предприемачи. Опитът му е предимно в големи мултинационални компании, водещи дигитални агенции и компании за иновативни продукти и услуги.

Научете повече за Drupal 8

По време на най-голямата конференция за Drupal в България, Drupal Camp Sofia 2015, ще имате възможността да научите повече за току-що излязлата официална версия на Drupal. Имаме една обзорна сесия, в която Иво Радуловски ще Ви запознае с новостите в  Drupal 8 от гледна точка на разработчик и потребител. Милка Петкова  ще представи  Друпал 8 през погледа на програмист на Друпал 7.

Излезе Drupal 8 !

Днес излезе версия Drupal 8.0.0, първия официален  рилийз на Drupal 8! Това е най-мащабното обновление в цялата история на Drupal, нашата система за управление на съдържанието с отворен код. Ето няколко от стотиците подобрения в системата Drupal 8:

Част втора на курса по Drupal – покана за спонсори

След успешния курс по Drupal Site building, организиран с подкрепата на StangaOne1 и FFW/ Propeople, FFW/ Blink Reaction,  планираме продължение. Равносметката от първия курс е 1198 записали се за лекциите  в присъствена или дистанционна форма и 125 явили се на изпит за издаване на сертификат. Надяваме се да имаме възможността да проведем два нови курса за Drupal front end и Drupal backend.

Drupal 8.0.0 ще излезе на 19 ноември 2015

Новината бе публикувана на https://www.drupal.org/news . До официалната версия ще бъдат пускани рилийз кандидат версии.

Ден на отворените врати в StangaOne1 за участниците в курса Drupal Site Building

Участниците в курса по Drupal Site Building ще имат възможност да започнат работа след края на обучението. Една от компаниите, която предлага подобна възможност е StangaOne1, която организира Ден на отворените врати в офиса си на 30 октомври 2015.

Курсът по Друпал стартира

Идеята ни да популяризираме Друпал сред хората, които учат ИТ и да помогнем за създаването на нови кадри за бизнеса е вече факт. В партньорство със Софтуерния университет и с подкрепата на FFW и StangaOne1 започна първия курс, който покрива частта сайт билдинг.

Курсът в СофтУни - няма повече места в залата. Последна възможност за записване в дистанционна форма

Курсът по Drupal в Софтуерния университет, който започва на 08 септември се радва на голям интерес. До момента записалите се са общо  948 души. Капацитетът на залата е само 250 места, затова останалите 698 участници ще имат възможността да преминат курса единствено в дистанционна форма.

Страници