Drupal Bulgaria и Coding Girls подготвят седмица на програмирането в Пловдив,

Drupal Bulgaria и Coding Girls организират специално двудневно събитие за младежи на възраст от 14 до 24 години в Пловдив. Учениците и студентите с интерес към компютърните знания ще имат възможност да открият удивителния свят на Drupal и да научат повече системата за управление на съдържанието и фреймуърк с отворен код. „Да създадеш своя първи уебсайт е по-лесно, отколкото си представяш и ние ще ти помогнем!“, обещават организаторите.

Укендът ще бъде изпълен с нагледни презентации, практически занятия, вдъхновяващи видео клипове и още много забавни дейности.

Кои са организаторите и преподавателите?

Анна Радуловски е основател и изпълнителен директор на Coding Girls. Анна цели да помогне на повече момичета от Европа да получат еднакъв достъп до образование, ресурси и възможности, за да станат бъдещи иноватори и лидери с непоколебима вяра в равенството между хората и готовност да я постигнат.

Мария Тотова е Drupal developer в Trio Group, инструктор и лидер на Coding Girls Plovdiv общността. Мария има бакалавърска степен по специалност “Английски език и литература” и е магистър по “Софтуерни технологии”.

Иво Радуловски е консултант по мениджмънт,  стратегически дизайнер по иновации, предприемач, лектор и менторКато управляващ съдружник в Trio-Interactive, Иво ръководи разработването на IT решения за едни от най-големите компании в света. Той е отговорник за едни от най-големите Drupal конференции и събития в Европа, посещавани от топ мениджъри от над 30 държави.

Васил Бойчев се занимава с Drupal от 2010 година и има повече от 6 години опит като Drupal разработчик. Той е в борда на управителите на Друпал България и основател на Bulcode - агенция за Drupal решения, базирана в София.

Събитието се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“. Можете да следите новости за събитието и във фейсбук тук.