Друпал надминава 1 милион уебсайта

Системата с отворен код „задвижва“ 12% от световните топ 100 000 сайта

Днес Друпал Асоцияцията, нестопанска организация, ангажирана с развитието на Друпал като проект с отворен код, обяви, че днес Друпал движи повече от 1 милион уебсайта по света. По данни от 15 февруари 2014г. точната бройка на сайтовете, използващи Друпал е 1 005 489 по данни на автоматичния инструмент на drupal.org, който пресмята повечето от лайв Друпал сайтовете в уеб.

„Друпал днес е една от най-популярните системи за управление на съдържанието в света“, казва Холи Рос, Изпълнителен директор на Друпал Асоцияцията. „Всеизвестно е, че Друпал задвижва някои от най-големите сайтове в уеб и всеки ден чуваме истории от цял свят как Друпал е променил живота на отделни хора за по-добро. Огромния, глобален микс от програмисти и потребители правят Друпал уникален.“

Спред  Builtwith Research, Друпал задвижва повече от 12% от световните топ 100 000 уебсайта измерено от трафика. Една от причините Друпал да се превърне в толкова популярен е неговата структура, разделена на модули, която позволява на потребителите да имплементират колкото и каквито функционалности си пожелаят.

Друпал е известен също и със:

Развиваща се общност: Drupal.org, домът на проекта, има повече от 1 милион потребителски акаунта. Хора от цял свят допринасят за проекта.

Безкрайна разширяемост: Хиляди безплатни модули, които позволяват на потребителите да създават сайтове със или без технически умения.

Огромна мащабируемост: Някои от най-натоварените с трафик уебсайтове са на Друпал, включително Ню-Йоркската Стокова Борса, Examiner.com и 71 от 100-те топ университети в света.

Следващата версия на Друпал се разработва в момента и се очаква да бъде официално обявена по-късно тази година. Тази версия, наричана Друпал 8, ще включва повече от 200 подобрения, целящи да създадат значителни нови възможности и да подобрят ефективността за програмисти, сайт билдъри, администратори на съдържание, маркетолози и ИТ професионалисти. За повече информация относно Друпал 8, посетете: https://drupal.org/drupal-8.0