Какво общо имат Университета Станфорд, Tesla Motors и Белия Дом в САЩ?

През 2000 година белгийски студент създава нова безплатна платформа за изграждане на уеб проекти. Drupal е система с отворен код, написaна на PHP.

Кой използва Drupal?

От създаването на платформата насам, тя става все по-популярна сред уеб разработчиците и е използвана за създаването на Уеб проекти с милиони посетители всеки ден. Едни от най-интересните от тях са както лични блогове, така и големи корпорации, правителствени сектори и елитни университети. Работещи с платформата са Белия Дом в САЩ, Tesla Motors, Vodafone, T-Mobile, Intel, Stanford University, Harvard, Princeton University, Cambrige College, Siemens, Fujitsu  и много други. Платформата има много привърженици в България. Тя е мощен и гъвкав инструмент, който в ръцете на специалисти може да бъде ползван и надграждан  с множество различни функционалности в различни направления.

Drupal Bootcamp Plovdiv 2017.

Drupal Bootcamp Plovdiv е двудневна конференция на общността Друпал България, която за първи път ще се осъществи в Пловдив на 14+15 Януари 2017. На нея  ще имате възможност да се запознаете с основните концепции на системата с отворен код за управление на съдържание Drupal. Ще изучите архитектурата на системата и основните ѝ възможности за създаване на уеб апликации. В края на обучението ще можете самостоятелно да създавате ефектни уеб сайтове с минимални усилия. По време на конференцията ще имате възможност да присъствате на лекции, водени от професионални Drupal разработчици и да участвате в курсови проекти.

През първия ден от конференцията ще бъде обучението, докато втория ще е посветен на разработване на сайт по социален проект.

Защо да използвате Drupal?

Основното предимство на Drupal е, че системата дава възможност за бърз старт на всяка компания или дори човек, който залага на дигиталния маркетинг в своята стратегия за популяризиране. Тя предлага невероятна гъвкавост и неограничени възможности за дизайнерите. С Drupal 8, създателите на платформата направиха изключителен прогрес в модернизацията на своя код и се разграничиха от представата за традиционната CMS система, надграждайки възможностите за създаване на комплексни уеб апликации.

Drupal Общността.

Един от най-важните компоненти на проекта Drupal е неговата общност от съмишленици (сътрудници, разработчици). Тази силна общност отговаря за насърчаване и подкрепа на проекта Drupal, както и хората, които работят с платформата. До тази година основно място за провеждането на Drupal конференции бе столицата, а чрез Drupal Bootcamp Plovdiv, за първи път през 2017 г., фокусът на  поддръжниците на платформата ще бъде към привличане и подкрепа на общността в Пловдив.