Общината на Копенхаген

KK Logo
Made in Bulgaria

Общината на Копенхаген предпочита Друпал! В следващите две години те ще мигрират почти 1000 сайта на новата, голяма, Друпал платформа!

Първата част от проекта беше да се замени 10 годишната стара вътрешна система с нова, разработена на Друпал. Вътршната система се използва от 45 000 служители от 7 различни организационни структори. Система ще позволи на програмистите в общината лесно да пускат в действие нови сайтове, като това не води до допълнителни разходи. 
В момента има около 20 сайта работещи на новата платформа. 

Проектът е направен от Пропийпъл, една от водещите компании в дигиталните услуги и разработването на Друпал сайтове. 
Пропийпъл са използвали LDAP SSO за система за еднократно вписване и контрол. Системата позволява да се споделя лесно съдържание между различните сайтове, като всеки може да издърпа желаната информация от даден сайт или информацията да бъде директно публикувана и на друг сайт. 
Системата използва специализирана търсеща машина, позната като Апаче Солр (Apache Solr), за да позволи търсене между различните сайтове. 

Проекта иползва Аегир (Aegir) за създаване на нови сайтове. Аегир прави лесно инсталирането, актуализирането и правенето на резервни копия на цяла мрежа от Друпал сайтове. Базирано е на Друпал и Дръш (Drush), така че може лесно да се разшири като функционалност. 

Използвани са също така Фийдс модула за миграцията на 12 сайта, 25000 нода, 5000 термина и над 120000 файла. Цялата информация е мигрирана от ХМЛ файлове и процеса на миграция с контролиран от потребителски интерфайс.